Gebitsverzorging

80% van de honden ouder dan drie jaar hebben gebitsproblemen, vaak zonder dat u dit doorheeft. Gebitsproblemen beginnen met tandplak, dit ontstaat door bacteriën, speeksel en voedselresten. Als de tandplak niet verwijderd wordt, ontstaat er tandsteen. Tandsteen kan er voor zorgen dat het tandvlees gaat ontsteken en dat de tanden/kiezen kunnen gaan rotten.
Tandplak kan voorkomen worden door een goede gebitsverzorging. Dit kan op verschillende manieren. Tanden poetsen werkt, net alsbij mensen, altijd het beste. Als uw hond dit van het begin af aan leert, hebben ze hier vaak helemaal geen problemen mee. Andere mogelijkheden voor een goede gebitsverzorging zijn kauwbotten, speelgoed speciaal ontwikkeld voor de tanden, mondwater tegen tandplak en de juiste voeding;
Tanden poetsen werkt altijd het beste. Dit is vaak makkelijk aan te leren bij honden. Begin altijd op een rustige manier bij de hoektanden. Als uw hond dat goed toe laat, kunt u de voortanden en de kiezen gaan poetsen.
Botten die goed zijn voor het gebit zijn o.a. runderhuid botten. Hier zitten weinig vetten in en de hond moet er goed op kauwen.
Speelgoed speciaal voor het gebit is een leuke, leerzame manier om het gebit schoon te houden.
   
Mondwater kan een goed alternatief zijn als tandenpoetsen niet zou lukken.
Ook zijn er speciale brokken op de markt. Deze zijn ontwikkeld om tandplak te voorkomen.
Een vies gebit zorgt voor, behalve alleen een nare geur uit de bek van de hond, pijn bij uw hond. Een rotte of losstaande kies zorgt voor veel ongemakken, ondanks dat honden dit slecht laten merken. Soms kunt u merken dat ze wat minder gaan eten of wat minder makkelijk harde brokken/ koekjes of botten willen eten.
Heeft u het idee dat uw hond last heeft van zijn gebit? Neemt u dan contact op met uw dierenarts.
Wilt u weten wat u het beste kan doen om het gebit van uw hond schoon te houden? Stuurt u dan gerust een e-mail naar info@perfectdogz.nl of stuur uw vraag via het contactformulier.
Copyright © 2012 - 2016 Perfectdogz.nl Design: CrossFade AV Producties.