Trap Lopen

Trap lopen is vrij onnatuurlijk voor een hond. Omhoog hebben ze vaak vij snel geleerd, maar naar beneden is bij veel honden een ander verhaal. Ze moeten ineens van grote hoogte een steile trap af. Veel honden weigeren dit, en terecht. Vaak proberen we ze met behulp van een koekje of speeltje de trap af te krijgen, maar dit werkt niet altijd.

Net als bij veel dingen is trap lopen iets wat een hond moet leren. Na de eerste stappen van de trap af te zetten, snappen ze de bedoeling wel. Echter is het altijd het lastigst om ze deze eerste stappen te laten zetten. Veel honden zetten zichzelf schrap boven aan de trap en verzetten ze geen poot meer. Het is belangrijk om ze hierbij te helpen. Ze zullen de stappen zelf moeten maken en zelf naar beneden moeten lopen. Zoals al eerder beschreven werken koekjes en speeltjes vaak niet. We moeten ze echter een beetje dwingen om van de trap af te lopen. De hond moet er vertrouwen in krijgen dat wat wij doen, voor hun geen kwaad kan. Alleen dan kunnen we ze van de trap leren lopen.

Dit klinkt natuurlijk vrij simpel. Dat is het de eerste keer niet, honden kunnen hierin erg standvastig zijn en werkelijk weigeren te gaan lopen. Zodra we ze een riem om doen, zijn ze haast verplicht om met ons mee te komen. Op deze manier kunnen we ze ook makkelijk de trap af krijgen. Alle honden lopen zelf de trap af na 2-3x geoefend te hebben. De eerste keer is het super spannend voor ze, de tweede keer weten ze wat er verwacht wordt en de derde keer vinden ze het helemaal niet meer eng!

Krijgt u het niet voor elkaar om de hond van de trap af (of op) te laten lopen? Neem dan contact met mij op. Samen met u kan ik de hond dit leren, zodat ook u op alle verdiepingen van uw hond kunt genieten!

Copyright © 2012 - 2016 Perfectdogz.nl Design: CrossFade AV Producties.