Socialisatie

Zodra de pup bij u in huis komt moet hij nog met van alles gesocialiseerd worden. Hij moet leren omgaan met vreemde mensen en honden, met verkeer, met onweer en vuurwerk, de dierenarts en ga zo maar verder.
Een pup leert erg snel in zijn eerste weken, het is daarom belangrijk hem gelijk goed te socialiseren. De fokker zal de pup vast al meegenomen hebben naar verschillende omgevingen, maar het is belangrijk dat u dit zelf ook goed blijft onderhouden. Neem uw pup eens mee naar de markt, stap eens met hem in een bus, of breng eens een bezoekje aan het terras. Op die manier leert hij omgaan met verschillende situaties. Doe natuurlijk niet teveel op één dag met uw hond. Het kost veel moeite om alle indrukken te verwerken, uw pup is inmiddels nog jong.
Spelen en socialisatie is belangrijk, zowel met leeftijdsgenootjes en met volwassen honden. Leer hem daarom ook met grotere, volwassen honden om te gaan. Kijk natuurlijk wel eerst of de andere hond ook wil spelen voor u uw pup er naar toe laat lopen en houd in de gaten dat uw pup volledig gevaccineerd is (tenzij u zeker weet dat de andere hond volledig is gevaccineerd kunt u een uitzondering maken).

Bij goed gedrag in iedere situatie kunt u de hond belonen. Als u met hem naar de markt gaat en hij gedraagt zich prima (niet blaffen, niet angstig) dan kunt u hem belonen met een speeltje of iets lekkers. Zo krijgt de hond een positieve ervaring in die situatie. Indien uw pup ook al diverse oefeningen kent (zitten, liggen, hierkomen), kunt u deze zeker ook al gaan uitproberen in een nieuwe situatie. Zo leert uw pup dat hij moet luisteren in alle omgevingen en dat er iets lekkers tegenover staat!

spelende-hond

Copyright © 2012 - 2019 dogactivitycenter.dk Design: CrossFade AV Producties.