Vaccinaties & Chippen

Als het goed is, is uw pup op 6 weken gevaccineerd bij de fokker tegen Hondenziekte en Parvo. Op een leeftijd van 9 weken dient de Parvo nog een keer herhaald te worden, samen met de Leptospirose (sommige dierenartsen vaccineren op 9 weken leeftijd de volledige cocktail). Op 12 weken leeftijd dient uw pup de cocktail vaccinatie te krijgen. Deze bevat Hondenziekte, Parvo, Leptospirose en Hepatitis. Indien uw pup veel met andere honden in aanraking komt of naar de kennel of het pension gaat, is het aan te raden om de Kennelhoest vaccinatie erbij te geven, deze mag vanaf 9 weken leeftijd gevaccineerd worden. Na de 12 weken vaccinatie, heeft uw pup alles gehad voor de eerste levensfase.

Als uw pup nog niet volledig gevaccineerd is, houd hem dan zolang nog even uit de buurt van drukke uitlaatveldjes en honden waarvan u niet zeker weet of ze goed gevaccineerd zijn.
De vaccinatie moet op een jaar leeftijd herhaald worden, uw hond krijgt dan opnieuw de volledige cocktail vaccinatie. Deze hoeft hierna maar 1 keer per 3 jaar gegeven worden. De Leptospirose vaccinatie moet wel ieder jaar herhaald worden.

Indien u uw hond meeneemt naar het buitenland, moet hij nog een extra vaccinatie krijgen tegen Rabiës (hondsdolheid). Deze vaccinatie is verplicht als u de grens over gaat (dus ook naar België of Duitsland!) en mag gegeven worden vanaf een leeftijd van 12 weken. 3 weken later mag hij pas mee de grens over.

Vanaf 2012 is het verplicht om iedere hond te laten chippen. Een chip wordt onder de huid van de hond geschoten. De chip is af te lezen d.m.v. speciale chipreaders. De chip bevat een unieke code, die aan u gelinkt kan worden via internet. Mocht u uw hond onverhoopt kwijt raken en hij komt bij de politie, een asiel of een dierenarts terecht dan kunnen hun via internet uw gegevens lezen. Zij kunnen dan contact met u opnemen zodat u uw hond op kunt halen. De chip blijft gedurende het hele leven van de hond zitten, zonder dat de hond er last van heeft.

hond-vaccinatie

Copyright © 2012 - 2019 dogactivitycenter.dk Design: CrossFade AV Producties.