Vlooien

Een vlo is een insect en kent dus verschillende levensfases:
ei – larve – pop – volwassen vlo
Een vrouwtje legt tijdens haar leven ongeveer 2000 eitjes. Deze eitjes blijven een korte tijd op de hond kleven, daarna vallen ze eraf en belanden zo in de omgeving van Uw hond. Zodra de eitjes uitkomen zoeken de larven de donkerste plekken in de omgeving op. De larven groeien en vormen een cocon. Deze cocon zal in ongeveer 8 tot 9 dagen uitgroeien tot een volwassen vlo, die op zijn beurt weer op de hond springt voor zijn eerste bloedmaaltijd.
Vlooien zorgen voor erg veel jeuk bij de hond, maar kunnen ook een allergische reactie veroorzaken. De hond krijgt dan kale plekken, extra veel haaruitval en is de hele dag aan het krabben. Bij een ernstige vlooienplaag kan de hond zelfs last van bloedarmoede krijgen.
Vlooienbanden en shampoos werken helaas te weinig. Een vlooienband werkt vrij aardig bij de kop en de borst van de hond, maar bij de staartbasis en de liezen is er haast geen werking. De vlooien kunnen zich dus alsnog op Uw hond bevinden.
Het beste is om de hond te behandelen met pipetjes. Hierin zit vloeistof met vlooien dodende middelen. Het middel verspreid zich over de vetlaag van de huid van de hond. Zodra er een vlo op de hond komt, zal deze direct verkrampen en van de hond afvallen. De vlo krijgt dus geen kans om eerst een bloedmaaltijd te nemen. Er zit ook een groot verschil in kwaliteit van de verschillende pipetten die te verkrijgen zijn. Vraag daarom altijd advies aan uw dierenarts over de nieuwste middelen!

Mocht de hond al last hebben van vlooien dan is het noodzakelijk om de hond, maar ook de omgeving van de hond te gaan behandelen. Ongeveer 5% van de vlooienplaag is zichtbaar, 95% kunt U dus met het blote oog niet zien. Ook hier is het van belang de hond met een goed vlooien dodend middel te behandelen. De omgeving kan behandeld worden met speciale sprays. Deze worden aangebracht op de kussens, banken, parket, bedden enz. Gemiddeld duurt het 2 maanden voordat de vlooienplaag niet meer te zien is. Daarna moet echter nog wel actief door gegaan worden met de behandeling, om te voorkomen dan de vlooien terug komen ( een pop kan tot 8 maanden in leven blijven, zonder een bloedmaaltijd).
Een goede reden dus om preventief te gaan behandelen!

Let op:
Vlooien komen het hele jaar voor, dus niet alleen in de zomer! Zorg dus voor een goed middel en gebruik dit ook het hele jaar!

vlovlooienallergie[1]

Copyright © 2012 - 2019 dogactivitycenter.dk Design: CrossFade AV Producties.