Zindelijkheidstraining

Een van de eerste dingen die u uw hond moet aanleren is waar hij zijn behoeftes moet doen; namelijk buiten. Zorg ervoor dat uw pup op de volgende momenten buiten is:
• Na elke maaltijd en na langdurig kauwen op een botje of speeltje
• Na het drinken van water
• Als hij wakker wordt, zelfs na een kort slaapje
• Na spelen of opwinding

Beloon de pup rustig als hij zijn behoeftes buiten doet, geef hem een lekker brokje of een aai over de bol. Zodra hij zijn behoeftes doet, geef dan ook een commando; bijvoorbeeld “plas”. De hond gaat dit commando dan associëren met zijn behoeftes doen.
Wordt niet boos wanneer uw hond zijn behoeftes binnenshuis doet, hierdoor gaat hij het eng vinden om zijn behoeftes te doen waar u bij bent.

Het makkelijkste is om een hond te trainen met een bench. Leer de hond dat de bench zijn plekje is om te slapen en tot rust te komen. Een pup is van nature gewend om (samen met zijn broertjes en zusjes) in het nest te blijven als de moeder/ roedel van huis is. Een bench geeft de pup meer zekerheid als de baas van huis is. Zo hoeft hij niet op het gehele huis te letten, maar alleen op zijn eigen plekje. Overigens doet een hond zijn behoefte liever niet op de plek waar hij slaapt, op deze manier is de bench een handig hulpmiddel met de zindelijkheidstraining.

Wordt uw pup niet zindelijk?
Het kan zijn dat de bench te groot is, waardoor hij niet de hele bench ziet als zijn nest en het dus moeilijker vind zijn behoeftes op te houden. U kunt de bench iets kleiner maken, bijvoorbeeld door een kartonnen doos erin te zetten.

Er kan ook een andere reden zijn waarom uw pup moeite heeft met zindelijk worden, denk hierbij aan een medische oorzaak. Als het niet lukt om uw pup zindelijk te krijgen, neem dan gerust contact met mij op.

dagopname

Copyright © 2012 - 2019 dogactivitycenter.dk Design: CrossFade AV Producties.